V ktorých španielskych destináciách kupujú Slováci najviac nehnuteľností? - REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

Španielsky realitný trh láka kupujúcich z celého sveta. O tamojšie nehnuteľnosti majú stále väčší záujem aj Slováci. Zameriavajú sa najmä na vybrané prímorské destinácie, ktoré ponúkajú pestrú ponuku cenovo výhodných nehnuteľností s veľkým investičným potenciálom.

Dopyt po španielskych nehnuteľnostiach stúpa z viacerých dôvodov. Kúpou apartmánu alebo rodinného domu vo vybranej destinácii si mnohí splnia sen o bývaní pri mori. Tieto lokality zároveň ponúkajú bezpečnosť, pomerne vysokú životnú úroveň a plnohodnotný pracovný aj spoločenský život. Plusom je aj stabilný rast cien na realitnom trhu, ktorý vytvára predpoklad na zhodnotenie kúpenej nehnuteľnosti.

Marbella

Obľúbené turistické letovisko v provincii Málaga je pre kupujúcich zo Slovenska destináciou číslo 1. Mesto s vyše 100 000 obyvateľmi v posledných rokoch prekvitá, s čím sa zrýchľuje aj vývoj na miestnom realitnom trhu. V Marbelle pribúdajú apartmánové komplexy v blízkosti pláží aj pokojné obytné zóny s rekreačnými domami ponúkajúcimi viac súkromia a komfortu. Pulzujúci cestovný ruch v pobrežnej oblasti Costa del Sol je zárukou, že majitelia zhodnotia svoju investíciu aj v prípade kúpy nehnuteľnosti za účelom jej ďalšieho prenájmu.

Mijas Costa

Tichá pobrežná oblasť na polceste medzi mestami Marbella a Fuengirola bude dobrou voľbou pre milovníkov pokojnejších destinácií situovaných mimo mestského ruchu. Rezort v lokalite Mijas Costa je známy početnou radovou zástavbou s priestrannými rodinnými domami, ktoré ponúkajú vysoký štandard za primeranú cenu. Oblasť sa môže pochváliť skvelou občianskou vybavenosťou a bezproblémovou dopravnou dostupnosťou do neďalekej Marbelly.

Estepona

Juhozápadne od Marbelly sa nachádza ďalšie rozkvitajúce pobrežné mesto, v ktorom pribúda Slovákov. Aj kupujúci zo Slovenska prispievajú k tomu, že Estepona sa v posledných rokoch opakovane dostáva na popredné priečky v rebríčku španielskych miest s najrýchlejším rastom predaja nehnuteľností. Najväčší záujem je o 3 a 4-izbové byty v novostavbách, ktoré sa dajú kúpiť za menej ako 200 000 €. Na majiteľov bytov čakajú pláže plné reštaurácií, romantická atmosféra typická pre staré andalúzske mestá a okolité hory Sierra Bermeja, ktoré ponúkajú možnosť turistiky na miesta s nádhernými výhľadmi na more.

Costa Blanca

Vysoký dopyt po nehnuteľnostiach zo strany Slovákov už dlhší čas zaznamenáva aj pobrežná oblasť Costa Blanca. Viac ako 200 kilometrov dlhý pobrežný úsek, medzi domácimi známy aj ako Biele pobrežie, láka do provincie Alicante dobrými cenami a obrovským investičným potenciálom. Ponuka bytov, apartmánov a plážových víl sa rozširuje najmä v mestách Dénia, Benidorm či Calp. V každej z týchto lokalít je čulý život, ktorý sa točí okolo športu, kultúry a vodných atrakcií lákajúcich na neodolateľné stredomorské pláže.

Tenerife

Medzi najvyhľadávanejšími destináciami na kúpu nehnuteľnosti nie sú iba prímorské lokality na Pyrenejskom polostrove. Kroky mnohých kupujúcich vedú aj za ostrovným životom. Pre väčšinu z nich sú top destináciami vybrané časti Tenerife. Početná enkláva Slovákov tu rastie vďaka pestrej ponuke bytov a domov, medzi ktorými sú na výber menšie nehnuteľnosti za pár desiatok tisíc eur aj luxusné vily a apartmány s cenou okolo 1 mil. €. Medzi najobľúbenejšie miesta na Tenerife momentálne patria lokality Costa del Silencio, Callao Salvaje alebo San Eugenio Alto.

Slováci postupne prichádzajú na chuť aj ďalším destináciám v Španielsku. S rastúcim počtom novostavieb začínajú čoraz častejšie kupovať byty a rodinné domy na Malorke. Tí, ktorí berú kúpu nehnuteľnosti ako investíciu do budúcnosti, sa obzerajú po drahšej Ibize. Z vnútrozemia sa medzi najvyhľadávanejšie lokality dostáva Murcia či historická Granada. Obe mestá sú od mora vzdialené menej ako 100 kilometrov.

 

Foto: www.pixabay.com

REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.