Sprostredkovanie kúpy nehnuteľnosti v Costa del Sol - REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

       Medzi najvyhľadávanejšie destinácie patrí opäť pobrežná oblasť Costa del Sol. Lákavé stredomorské pobrežie v andalúzskej provincii Málaga sa teší obrovskému záujmu zo strany Slovákov aj vďaka možnosti jednoduchej kúpy.

Domy a apartmány v Costa del Sol sú Slovákom stále viac dostupné vďaka nadštandardným realitným službám. Tie zahŕňajú aj sprostredkovanie kúpy nehnuteľnosti (nielen) vo vybranej španielskej oblasti. Kupujúci tak môžu využiť možnosť, ako sa dostať k nehnuteľnosti v tejto lokalite rýchlo, ľahko a transparentne. A o to všetko sa postaráme vrámci sprostredkovateľských služieb  a zaistíme Vám kompletný proces kúpy so všetkým, čo k tomu patrí.

Kúpa domu či apartmánu na mieru

Oblasť Costa del Sol ponúka kupujúcim široký výber nehnuteľností. V stále sa rozvíjajúcej lokalite pribúdajú moderné novostavby, ktoré dopĺňajú pestrý zoznam starších domov alebo apartmánov. Pestrá ponuka umožňuje kupujúcim dostať sa k nehnuteľnosti, ktorá vyhovuje ich individuálnym nárokom po všetkých stránkach od polohy, veľkosti, dispozičného riešenia aj dizajnu. Nájsť nehnuteľnosť na mieru je možné aj vďaka spolupráci s realitnou kanceláriou, ktorá využíva svoj prehľad, kontakty a znalosti miestneho trhu k nájdeniu domu či apartmánu spĺňajúceho všetky požiadavky kupujúceho.

Kompletné sprostredkovanie kúpy

Ak je kupujúci spokojný s výberom nehnuteľnosti, nasledovať môže samotný proces kúpy. Ten zahŕňa zopár právnych a administratívnych krokov, ktorých výsledkom je nadobudnutie predmetu kúpy do osobného vlastníctva. Realitná kancelária prevezme zodpovednosť za celý proces kúpy v plnom rozsahu, čím kupujúcemu ušetrí čas, energiu aj peniaze. Zároveň dohliadne na všetky náležitosti spojené s kúpou, či už po právnej alebo finančnej stránke. Aj vďaka tomu je kúpa nehnuteľnosti v Costa del Sol rýchla, ľahká, transparentná a dostupná aj pre kupujúcich, ktorí nemajú s realitnými transakciami na španielskom trhu žiadnu skúsenosť.

Čo zabezpečí realitná kancelária:

Prevod nehnuteľnosti – Vyplatenie kúpnej čiastky, prebratie nehnuteľnosti, úradný prepis vlastníctva, to všetko je súčasťou postupu realitnej kancelárie, ktorá má na starosti kúpu. Jej úlohou nie je iba dohliadnuť na podpísanie kúpno-predajnej zmluvy a odovzdanie predmetu kúpy, ale tiež zabezpečiť všetky ostatné úradné a administratívne kroky potvrdzujúce kúpu.

Prepis energií a služieb – Proces kúpy nehnuteľnosti sa ukončí až prepisom energií a služieb odoberaných, resp. využívaných na danej adrese. Kupujúci sa o tieto záverečné kroky vôbec nemusí starať. Prepis energií, internetu, televízie či iných využívaných služieb za neho vybaví realitná kancelária.

Správa nehnuteľnosti – Mnohí Slováci ponímajú kúpu nehnuteľnosti v Costa del Sol ako investíciu, ktorá im zabezpečí pasívny príjem. V objekte neplánujú žiť ani ho využívať ako dovolenkové sídlo, len ako investičný dom alebo apartmán na prenájom. V takomto prípade nemusia do Španielska cestovať osobne. Realitná kancelária prevezme správu nehnuteľnosti na svoje plecia a postará sa aj o prenájom a komunikáciu s nájomníkmi.

Právne poplatky spojené s kúpou nehnuteľnosti  9 % 

Ich výška dosahuje 9 % z celkovej ceny nehnuteľnosti. V konečnej sume, ktorá nezahŕňa žiadne ďalšie skryté náklady, sú zarátané poplatky za prepis energií, za registráciu, za notára aj daň vo výške 6,5 %. V prípade kúpy apartmánu sú súčasťou tejto položky aj výdavky súvisiace s poplatkami do spoločenstva vlastníkov bytov.

Costa del Sol nie je jedinou španielskou lokalitou, kde môžu Slováci vďaka sprostredkovaniu kúpy realitnou kanceláriou prísť k nehnuteľnosti na mieru rýchlo, jednoducho a transparentne. Medzi ďalšie obľúbené lokality patrí aj ostrov Tenerife či iná pobrežná oblasť Costa Blanca. Záujem o kúpu postupne rastie aj v niektorých vnútrozemských lokalitách.

Zdroj foto: www.pixabay.com

REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.