Prečo si kúpiť nehnuteľnosť v Marbelle? - REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

 Zažite chuť luxusného bývania!

Najznámejšie letovisko na pobreží Costa del Sol, Marbella, sa teší povesti jednej z najbizarnejších dovolenkových destinácií v južnej Európe. Marbella sa nachádza na západnom konci pobrežia Costa del Sol, medzi mestami Fuengirola a Estepona, a je jednou z najúžasnejších, najživších a najexkluzívnejších destinácií v Španielsku.

Letovisko je orientované priamo na juh k Stredozemnému moru a je obklopené impozantným pohorím Sierra Blanca, ktorého najvyšší vrchol dosahuje výšku 1 215 m.

Marbella sa môže pochváliť modernou infraštruktúrou, niekoľkými vynikajúcimi súkromnými školami, veľkým zoznamom luxusných reštaurácií, špičkovými golfovými ihriskami, niektorými z najlepších plážových klubov na svete, celonočnou zábavou a značkovými obchodmi.

Raj pre milovníkov slnka! Strávte tu dni nasávaním teplých lúčov. Podobne ako na zvyšku pobrežia Costa del Sol, aj v Marbelle sa počasie spája so slnečnými dňami a vysokými teplotami. Očakávajte minimálne 320 slnečných dní v roku, príjemné zimné teploty a mierne teplo v lete - nie nadarmo patrí vlastníctvo nehnuteľnosti v Marbelle medzi najvyhľadávanejšie v Európe.

Investovanie v Marbella East

Marbella East je domovom populárnych projektov, ako sú Cabo Pino (atraktívny prístav), Las Chapas, Elviria, El Rosario, Los Monteros a Río Real.

Všetky nehnuteľnosti v Marbella East sú dobre zavedené s jednoduchým spojením do centra Marbelly a dobrou občianskou vybavenosťou, ako sú obchody, banky a široký výber reštaurácií.

Nachádza sa tu svetoznámy plážový klub Nikki Beach a 5-hviezdičkový hotel Don Carlos a hotel Los Monteros. V tejto oblasti sa nachádza niekoľko najlepších golfových ihrísk v Marbelle vrátane Marbella Golf and Country Club a Santa Clara Golf.

Hľadanie vášho vysnívaného domu v Marbella Centre

Centrum Marbelly zahŕňa historické staré mesto s maurským hradom, labyrintom úzkych uličiek a uličiek a niekoľkými krásnymi kostolmi.

Centrálny park Alameda spája Staré mesto s pobrežnou promenádou cez ulicu Avenida del Mar lemovanú množstvom Dalího sôch. Pobrežná promenáda - jedno z najobľúbenejších miest v Marbelle - sa tiahne od prístavu Bajadilla na východe až po San Pedro na západe, spolu asi 15 km.

Západnú časť Marbelly tvoria atraktívne bulváre lemované stromami, ktoré lemujú niektoré z najlepších nehnuteľností v centre Marbelly. Občianska vybavenosť je vynikajúca, nájdete tu širokú škálu obchodov, športových zariadení, zdravotných kliník, bánk a reštaurácií.

Luxusný životný štýl v Marbella West (Golden Mile)
Golden mile Marbella

Na západ od veže Piruli a obchodu Corte Inglés nájdete niektoré z najexkluzívnejších nehnuteľností v Marbelle na predaj. Táto oblasť je známa ako Zlatá míľa pre svoj sled kaštieľov a palácových rezidencií. Nachádzajú sa tu aj dva z najznámejších hotelov v Marbelle - Marbella Club a Puente Romano, oba 5-hviezdičkové GL a súčasť Leading Hotels of the World. Trojnásobný michelinský šéfkuchár Dani García prevádzkuje tri reštaurácie na Zlatej míli v Marbelle - Restaurante Dani García BIBO a Lobito del Mar.

Západne od centra Marbelly sa nachádzajú exkluzívne štvrte Sierra Blanca, známa nádherným výhľadom na Stredozemné more a hory, La Virginia, kde sa nachádzajú najkrajšie mestské domy v Marbelle, a klinika Buchinger.

V tejto oblasti majú svoje domy mnohé celebrity a členovia kráľovskej rodiny vrátane saudskoarabskej kráľovskej rodiny (ktorej dizajn je vytvorený podľa vzoru Bieleho domu), barónky Thyssenovej, Simona Cowella a lorda Alana Sugara, ako aj niekoľkých futbalových osobností.

Zažite pulzujúci Puerto Banús

Prečo je kúpa nehnuteľnosti v Marbelle Puerto Banús zaručenou investíciou? Puerto Banús ako jedno z najobľúbenejších miest v Marbelle netreba predstavovať.

Nachádza sa tu atraktívny prístav, v ktorom kotvia najväčšie súkromné jachty a lode na svete, dlhý zoznam luxusných butikov - všetky hlavné značky dizajnérov a haute couture majú v Puerto Banús svoje obchody - a množstvo reštaurácií a barov na pobreží prístavu.

Puerto Banus Marbella

Pozorovanie celebrít prichádza na rad v hlavnej sezóne, keď v Puerto Banús ľahko uvidíte množstvo slávnych tvárí, ktoré sa tu stravujú. Je to tiež jedno z najlepších miest pre nočné kluby a krčmy v Marbelle. V Puerto Banús sa nachádza niekoľko najlepších plážových klubov na pobreží Costa del Sol vrátane Ocean Club, Funky Buddha a La Sala by the Sea. Všetky ponúkajú nočné kluby, ako aj denné aktivity.

Buďte všade v centre Nueva Andalúzie

Nueva Andalucía sa nachádza západne od Marbelly a severne od Puerto Banús. Nehnuteľnosti v Nueva Andalúzii sú vynikajúcou voľbou, ak si chcete užiť bývanie v prvej línii golfového areálu. Mnohé domy sa tu môžu pochváliť aj výnimočným výhľadom na hory a/alebo more.

Nueva Andaucia Golf

Nueva Andalucía má vynikajúcu občiansku vybavenosť vrátane malého nákupného centra Centro Plaza (vedľa býčieho ringu), kde sa v sobotu koná jeden z najobľúbenejších trhov na pobreží Costa del Sol. Nachádza sa tu Aloha College, jedna z najväčších medzinárodných škôl v Marbelle! 

Športové možnosti sú vynikajúce - Golf Valley zahŕňa päť golfových ihrísk v Nueva Andalucía a v jej blízkosti, z ktorých niektoré, ako napríklad La Quinta a Las Brisas, patria k najlepším na Costa del Sol. Nachádza sa tu aj známa tenisová akadémia Manolo Santana.

Aké sú pláže v Marbelle?

Máte z čoho vyberať! V Marbelle sa nachádza celkom 23 pláží, ktoré sa tiahnu pozdĺž 27 km dlhého pobrežia letoviska od San Pedra na západe až po Cabo Pino na východe. V roku 2019 malo letovisko štyri pláže so štatútom modrej vlajky, hoci takmer všetky pláže majú dobré vybavenie, bezproblémové parkovanie a služby plavčíkov od Veľkej noci do konca septembra.

Azda najlepšou vecou na plážach v Marbelle je ich výber. Na pobreží si naozaj každý nájde niečo pre seba. Môžete si vybrať medzi pieskom vhodným pre rodiny v Elvirii s plytkým kúpaliskom a množstvom plážových barov a reštaurácií, plážovými zábavnými aktivitami na Funny Beach (hneď za Marbellou na východe) alebo na pláži v Puente Romano na Zlatej míli, zábavou v Ocean Club v Puerto Banús a Nikki Beach, pokojom a tichom na marbellských plážach medzi Puente Romano a Puerto Banús a sofistikovanosťou v plážových kluboch v hoteloch v Marbelle, ako sú Puente Romano, Marbella Club a Los Monteros. Ak chcete ísť au naturel, Cabo Pino má vyhlásenú nudistickú pláž.

A ak vám nestačí 23 pláží, v dosahu je množstvo ďalších. Estepona má jedny z najpokojnejších pláží na pobreží Costa del Sol a o niečo západnejšie sa nachádza Tarifa s najlepšími plážami pre kitesurfing v Európe.

Radi Vám pripravíme ponuku na mieru Vašej vysnívanej golfovej nehnuteľnosti ! 

Čo robiť v Marbelle?

Marbella má okrem návštevy pláže veľa možností, ako sa zabaviť. Za návštevu stoja múzeá v letovisku - Múzeum bonsajov a Múzeum Ralli, ako aj rímske ruiny. Medzi ne patrí rímska vila v Puerto Banús s úžasnými mozaikami a rímska bazilika v San Pedre.

Povinnou zastávkou je staré mesto Marbella, kde si môžete pozrieť tradičnú andalúzsku architektúru na pekných námestiach a v úzkych uličkách, ktoré sa za posledné stáročia takmer nezmenili. Medzi najvýznamnejšie miesta v Starom meste patrí Oranžové námestie s krásnou radnicou a maurské hradby. V Starom meste Marbella nájdete množstvo barov a reštaurácií, ako aj veľký výber butikov a špecializovaných obchodov.

Nenechajte si ujsť tradičné hračkárstvo a obchod s olivovým olejom, kde môžete pred nákupom ochutnať. Mimo Starého mesta si v Marbelle môžete pozrieť Dalího sochy na Avenida del Mar, ktoré sú ukážkou katalánskeho surrealistického štýlu.

Raj pre milovníkov golfu! Vyberte si z 15 golfových ihrísk, ktoré máte na dosah ruky, a z mnohých ďalších, ktoré sú len o niečo ďalej.  

K dispozícii sú dobré tenisové a paddle tenisové zariadenia. Na svoje si prídu aj milovníci vodných športov, ktorí majú k dispozícii plachtenie, kajaky, stand-up paddle a rybolov. Ak si chcete užiť adrenalínové vodné športy, vyskúšajte si flyboarding alebo vodné lyžovanie na Stredozemnom mori alebo na prírodnom jazere v Las Medranas.

V Marbelle sa môžete venovať aj pešej turistike. Pohorie Sierra Blanca, ktoré tvorí kulisu letoviska, ponúka množstvo turistických trás, ktoré sú vhodné pre všetky vekové kategórie a zdatnosti. K dispozícii je aj horolezectvo a zlaňovanie. Niekoľko spoločností organizuje jazdu na koni a horských bicykloch v pohorí Marbella.

A čo nakupovanie v Marbelle?

Marbella je pravdepodobne najlepším letoviskom na nakupovanie na pobreží Costa del Sol. V centre mesta nájdete značky z hlavnej ulice a množstvo malých špecializovaných obchodov a butikov. Nachádza sa tu aj trh s čerstvými potravinami. Nákupné centrum La Cañada je jedným z najväčších v južnom Španielsku a ponúka širokú škálu obchodov vrátane FNAC, Apple, Guess, Habitat a Marks & Spencers. Nachádza sa tu aj hypermarket Alcampo a obchod pre domácich majstrov Leroy Merlin.

Ak hľadáte luxusný tovar, Puerto Banús je to správne miesto. Nájdete tu svetové značkové butiky, ako sú Carolina Herrera, Louis Vuitton a Versace, ako aj veľký obchodný dom Corte Inglés.

Hľadáte pokojné slnečné miesto bez stresu? Marbella tiež prináša pohodový životný štýl v kombinácii s krištáľovo čistou vodou a nedotknutými plážami s bielym pieskom, kde si môžete nájsť pokojné miesto a nechať svoju myseľ len tak blúdiť.

Aké kultúrne aktivity nájdete v Marbelle?

Marbella má celoročný kultúrny kalendár

Ponúka to najlepšie zo španielskej kultúry spolu s medzinárodnými podujatiami organizovanými zahraničnými obyvateľmi letoviska. V lete je jedným z najväčších podujatí v Marbelle festival Starlite, mesiac koncertov najväčších svetových hudobných mien. Divadlo Marbella tiež počas celého roka uvádza predstavenia a hry. V auguste sa v Marbelle každoročne koná veľtrh umenia, na ktorom galérie z celého sveta vystavujú diela renomovaných medzinárodných umelcov.

Marbella je tiež známa svojimi veľtrhmi a slávnosťami. Hlavné oslavy sa konajú v júni na sviatok San Bernabé, patróna Marbelly, keď sa počas týždňa konajú púte, ohňostroje, koncerty a pouťové atrakcie. V októbri sa koná jarmok San Pedro. K ďalším podujatiam v Marbelle patria Vianoce, keď sa tu konajú koncerty svetiel a kolied a každoročný sprievod Troch kráľov centrom mesta.

A čo jedlo v Marbelle?

V Marbelle si doslova vyberiete - široká ponuka reštaurácií uspokojí všetky gastronomické chute a peňaženky. Ak máte radi tapas, najmä v starom meste nájdete vynikajúci výber. Každú jeseň sa tu koná podujatie Tapas Trail, ktoré predstavuje to najlepšie z kreatívnych jedál.

Letovisko má jednu z najvyšších koncentrácií michelinských hviezdičiek v Európe - týmto kulinárskym ocenením sa môžu pochváliť celkom štyri reštaurácie v Marbelle: Dani García, Skina, El Lago a Messina. Nájdete tu aj niekoľko ďalších vynikajúcich reštaurácií, ako aj množstvo dobrých plážových reštaurácií, ktoré ponúkajú čerstvé ryby a morské plody vrátane grilovaných sardiniek.

Ak máte chuť na medzinárodnú kuchyňu, je tu veľký výber reštaurácií, od medzinárodných bistier, ako sú Becketts a The Orange Tree, až po reštaurácie zamerané na špecifickú kuchyňu, ako sú thajské, indické, argentínske a talianske reštaurácie.

Ako sa dostanem do Marbelly?

Cesta do Marbelly nemôže byť jednoduchšia. Dve diaľnice ( bezplatná A-7 alebo spoplatnená AP-7) spájajú letovisko s Malagou na východe a Estepona na západe. Medzi letiskom v Malage a Marbellou premáva kvalitná autobusová doprava (čas jazdy 35 minút) a časté autobusové spoje premávajú aj do Estepony a Fuengiroly.

Ako ďaleko je to z Marbelly na letisko Malaga?

Vzdialenosť medzi letiskom Malaga a Marbellou je 48 km. Počítajte s 30-minútovou jazdou. Puerto Banus a San Pedro sú o niečo ďalej (58 km a 61 km) a cesta autom z letiska trvá približne 45 minút.

Ako ďaleko je to na letisko Gibraltár z Marbelly?

Letisko Gibraltár je dobrou alternatívou pre lety z pobrežia Costa del Sol do Spojeného kráľovstva. Je vzdialené 77 km, necelú hodinu jazdy autom, ale počítajte s časom navyše na prekročenie hranice medzi Španielskom a Gibraltárom.

Ako ďaleko je to z Marbelly do centra Malagy?

Malaga je vzdialená 60 km - 45 minút jazdy autom alebo 1 hodina cesty autobusom.

REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.