Najväčšie plusy bývania v Marbelle - REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

Rebríčku najlepších španielskych destinácií na kúpu nehnuteľnosti vládnu už niekoľko rokov lokality v pobrežnej oblasti Costa del Sol. Jednou z nich je mesto Marbella, ktorá je pýchou celého stredomorského pobrežia. Kupujúcich láka mnohými pozitívami, ktoré robia z obľúbeného letoviska vhodné miesto nielen na investovanie do nehnuteľností, ale aj na bývanie v jednom z najkrajších španielskych miest.

Vyše 100-tisícové mesto v provincii Málaga bolo ešte pred niekoľkými desaťročiami malou pokojnou lokalitou s niekoľkými tisíckami obyvateľov. Väčší rozmach začalo zaznamenávať v 2. polovici 20. storočia, kedy do Marbelly prichádzali prominentní hostia. Postupne sa tu vybudovali veľké rezorty, hotely a obchodné centrá. Následne sa začali stavať väčšie obytné štvrte, ktoré do mesta pritiahli zahraničných investorov. S tým sa posilnil miestny realitný trh a Marbella sa stala špičkovo vybaveným mestom, ktoré ponúka záujemcom o bývanie v tejto lokalite viacero plusov.

Bývanie hneď pri mori

Kúpou nehnuteľnosti v Marbelle si môžu kupujúci splniť sen o bývaní pri mori. V meste je niekoľko väčších pláží, v blízkosti ktorých vyrástli bytové a apartmánové komplexy. Ďalšie rezidenčné projekty boli zrealizované len pár stoviek metrov od pobrežia. Vyhľadávané sú aj vilové štvrte na neďalekých návršiach, z ktorých sú fantastické výhľady na more. Pri dobrom počasí sa z nich dá dovidieť až na Gibraltár.

Ponuka nehnuteľností

Rozvoj turistického ruchu v meste priniesol značný stavebný boom. Komerčné aj rezidenčné projekty rastú vo viacerých štvrtiach od tých pobrežných až po tiché prominentné lokality na periférii mesta. Do ponuky nehnuteľností postupne pribúdajú menšie 1 alebo 2-izbové byty aj veľkometrážne byty s výmerou okolo 90 až 100 m². Okrem bytových komplexov sa stavajú aj rodinné domy, mnohé z nich v radovej zástavbe. Časť z nich ponúka luxusné bývanie hneď na pláži, resp. ďalej od pláže, no s ďalekosiahlym výhľadom na more.

Občianska vybavenosť

Marbella je vyhľadávaná aj kvôli komfortu, ktorý mesto ponúka. Obyvatelia aj turisti majú k dispozícii občiansku vybavenosť na špičkovej úrovni. V meste nechýbajú školy, obchody, prevádzky so službami či zdravotnícke zariadenia. Mnohé sú dostupné len pár minút peši od obytných štvrtí. V centre mesta sú všetky úrady a finančné inštitúcie, ktoré môžu pomôcť aj pri kúpe nehnuteľnosti, resp. pri vybavovaní úveru na jej financovanie.

Rušný spoločenský život

Ako väčšina prímorských destinácií v Španielsku, aj Marbella je pulzujúcim mestom plným života. Miestni sa nemôžu sťažovať na nudu. Bohatý kultúrny program, reštaurácie a kaviarne aj nákupné pasáže ponúkajú mnoho možností, ako tráviť voľný čas. Samozrejmosťou sú pláže s nočnými barmi, modernými športovými plochami a zábavnými vodnými atrakciami pre deti aj dospelých.

Rastúce zastúpenie Slovákov

Plusy bývania v Marbelle pritiahli do populárneho letoviska ľudí mnohých národností. Pestré zloženie miestnej populácie umožňuje nájsť medzi obyvateľmi svojich krajanov. V meste žijú aj Slováci, ktorých počet postupne rastie. Nie všetci sa však do Marbelly sťahujú, aby tu žili. Trendom je kúpa nehnuteľnosti za účelom jej využitia ako rekreačného sídla, prípadne kvôli jej prenajímaniu turistom prichádzajúcim na dovolenkové pobyty pri mori.

Španielska top destinácia ponúka aj ďalšie plusy, ktoré stoja za investíciu do nejakej miestnej nehnuteľnosti. S nástupom environmentálnych tém sa stále častejšie hovorí o čistote a dobrom stave životného prostredia. Mesto žije z turizmu, takže jeho ovzdušie neznečisťuje priemysel. Aj to prispieva k rastúcemu dopytu po nehnuteľnostiach, ktoré udržiavajú dlhodobý rast cien na stabilnej úrovni. Kupujúci tak môžu rátať s niekoľkotisícovým zhodnotením nehnuteľného majetku už v blízkej budúcnosti.

 

Foto: www.pixabay.com

REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.