Najkrajšie miesta v Marbelle - REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

Marbella, to nie sú iba pláže, reštaurácie a nočný život. V obľúbenom letovisku si prídu na svoje aj milovníci kultúry, architektúry a prechádzok. Pestrý program sa dá urobiť priamo v meste aj v jeho najbližšom okolí, ktoré ponúka niekoľko atraktívnych miest na krátky výlet.

Plaza de los Naranjos

Srdcom celej Marbelly je námestie Plaza de los Naranjos. Nachádza sa v historickom centre mesta, ktoré dýcha typickou andalúzskou atmosférou. Tú oživujú vysadené pomarančovníky, ktoré vynikajú okolo útulných budov s bielou fasádou. Pod pomarančovníkmi sa nachádzajú terasy patriace barom a reštauráciám, v ktorých sa podáva tradičný španielsky nápoj sangria pripravovaný z červeného vína a z kúskov ovocia.

Hradné múry

V historickom centre mesta sa nachádzajú aj staré hradné múry, ktorých história siaha až do 11. storočia. Vybudované boli za čias maurskej nadvlády nad regiónmi južného Španielska. Mohutné steny sú dobre zachované, čo ich robí ešte atraktívnejšími. Ako múry lemujúce časť historického centra mesta boli zapísané aj do zoznamu kultúrneho dedičstva.

Alameda Park

V meste je viacero parkov, v ktorých si návštevníci môžu dopriať relax uprostred osviežujúcej zelene. Medzi najväčšie a najvyhľadávanejšie patrí Alameda Park, ktorý je vstupnou bránou do historického centra. Okrem množstva stromov a rastlín, medzi ktorými nechýbajú tropické druhy z iných kútov sveta, zaujme aj keramickými lavičkami ozdobenými rôznymi farebnými motívmi. Vzorovaná je aj časť keramickej dlažby vedúcej uličkami parku.

Avenida del Mar

Z parku Alameda sa dá prejsť smerom k moru po jednej z najoriginálnejších ulíc v Andalúzii. Ulička Avenida del Mar je malou otvorenou galériou pod holým nebom. Tvorí ju 10 sôch od umelca Salvadora Dalího, medzi ktorými sú diela s podobizňou zvierat aj slávnych antických osobností. Slon, Perzeus, Medúza a ďalšie sochárske diela sa dajú obdivovať aj zo slnečných reštauračných terás prevádzkovaných pozdĺž ulice.

Múzeum gravírovania

Marbelle sa nachádza aj niekoľko múzeí s hodnotnými historickými exponátmi. Pozornosť púta najmä Museo del Grabado Español Contemporáneo, v ktorom sú vystavované zbierky so vzácnymi rytinami a dielami zhotovenými technikami gravírovania. Ide o jediné múzeum svojho druhu v Španielsku, čo priťahuje do Marbelly ešte viac návštevníkov. Objekt upúta aj zrenovovanou sídelnou historickou budovou zo 16. storočia.

La Cañada

Marbella ponúka pestrý program aj milovníkom nákupnej turistiky. Z miestnych obchodných centier láka napríklad La Cañada, ktoré je najväčším nákupným strediskom v meste. Okrem niekoľkých desiatok obchodov a gastronomických prevádzok ponúka aj zábavné atrakcie pre deti. Nechýbajú ani kinosály s bohatým programom obohateným o najnovšie filmy z domácej aj zahraničnej produkcie.

Puerto Banús

Pobrežná lokalita vzdialená približne 6 kilometrov od centra Marbelly je domovom luxusu a bohatej klientely. Prístavná štvrť je navštevovaná celebritami, investormi aj umelcami od 70. rokov 20. storočia. V súčasnosti v nej stoja hotely, gastronomické zariadenia a nákupné komplexy, okolo ktorých brázdia luxusné športové autá. Smotánka sa usídlila aj v prístave, kde kotvia luxusné jachty. O spoločenský život sa stará niekoľko nočných klubov, v ktorých pravidelne vystupujú známe mená z domácej aj zahraničnej scény.

Ponuka možností, ako v Marbelle tráviť voľný čas, sa uvedeným zoznamom miest nekončí. Turisti, prenajímatelia aj obyvatelia môžu zavítať do ďalších pekných lokalít v meste a v jeho blízkom okolí. K dispozícii majú parky, múzeá, obchodné centrá aj nočné kluby. V repertoári nechýbajú ani pláže, ktorých je v meste a v jeho okolí hneď niekoľko.

 

Foto: www.pixabay.com

REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.