Kúpa nehnuteľnosti sa vyplatí v každej dobe - REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

Nehnuteľnosti sú odjakživa aktívom, ktoré prináša bezpečie, istotu a zhodnotenie. Inak tomu nie je ani v súčasnosti, kedy sa kúpa bytu, domu alebo pozemku mení na rozumnú investíciu. Minulosť totiž opakovane ukazuje, že práve nehnuteľnosti prinášajú v časoch inflácie, neistoty a turbulencií na finančných trhoch viaceré ekonomické záruky.

Nákup nehnuteľností za účelom investovania má bohatú históriu, ktorá sa zďaleka nechýli ku koncu, práve naopak. Reality budú zohrávať významnú úlohu v životoch ľudí aj v najbližšej budúcnosti, kedy opäť poslúžia ako bezpečné a výnosné aktívum. Dôvodov je hneď niekoľko. Každý z nich hovorí v prospech takejto investície, ktorá sa vyplatí v každej dobe, aj v období zdražovania nehnuteľností.

Ochrana pred infláciou

Práve v čase inflácie je kúpa akejkoľvek nehnuteľnosti v dobrom stave a v atraktívnej lokalite krokom, ktorý pomáha chrániť peniaze kupujúceho pred znehodnotením. Hodnota bytov, domov aj pozemkov stúpala rýchlejšie ako ceny väčšiny služieb a tovarov na trhu v minulosti a podobný scenár sa odohráva aj dnes. Majiteľ nehnuteľnosti je tak chránený pred poklesom hodnoty majetku a zároveň má k dispozícii hmotné hmatateľné aktívum s možnosťou predaja a zhodnotenia.

Zhodnotenie investície

Nárast cien služieb a tovarov nebýva v porovnaní so zdražovaním nehnuteľnosti iba pomalší, ale aj kratší. Kým ceny tovarov a služieb začnú s nástupom deflácie stagnovať, byty či domy môžu naďalej zdražovať. Ich hodnota je síce ovplyvňovaná vývojom cien v iných sférach, no nie je na nich až tak závislá. Kúpená nehnuteľnosť sa tak ďalej zhodnocuje bez ohľadu na aktuálnu ekonomickú situáciu. Potvrdzuje to aj historický vývoj na realitných trhoch, ktorý je dôkazom toho, že ceny realít majú s výnimkou niekoľkých krátkych úsekov dlhodobo rastúcu krivku. Tá opakovane stúpala aj v čase väčších ekonomických turbulencií.

Veľmi dobrá likvidita

Čím vyššia inflácia a s tým súvisiaci vyšší dopyt po nehnuteľnostiach, tým je vyššia aj ich likvidita. Táto reťazová reakcia podporuje roztočenie kolotoča kúpy a predaja bez ohľadu na to, aká je ekonomická situácia na lokálnej, národnej či globálnej úrovni. Kupujúci sa tak môže spoľahnúť, že daná nehnuteľnosť sa mu v prípade správne nastavenej predajnej ponuky podarí kedykoľvek predať, ešte aj s výnosom. Vysokou mierou likvidity sú známe najmä rezidenčné nehnuteľnosti, obzvlášť tie, ktoré sú situované v lukratívnejších lokalitách. Vysoká likvidita sprevádza aj dobre situované stavebné parcely, o ktoré je vzhľadom na rýchlo sa míňajúci počet voľných pozemkov dlhodobo nadpriemerne vysoký záujem.

Pasívny príjem z prenájmu

Bývanie je potreba, ktorá nehľadí na vývoj doby. Nehnuteľnosť sa vždy dá prenajať tým, ktorí hľadajú bývanie, čím si majiteľ zabezpečí pravidelný pasívny príjem. Kúpa nehnuteľnosti za účelom jej prenajímania má význam najmä v súčasnom období, kedy sa zdražujú hypotéky aj nehnuteľnosti súčasne, čo bude postupne podporovať rast dopytu po prenájmoch. Netýka sa to iba bytov a rodinných domov, ale aj komerčných nehnuteľností na prácu alebo podnikanie. Nehnuteľnosť tak prináša výnos aj vtedy, keď nie je využívaná samotným majiteľom, pričom na základe zvyšovania cien na trhu sa popri jej prenajímaní naďalej zhodnocuje.

Výhodou investovania do nákupu nehnuteľností je aj rozsiahla ponuka a možnosť investovať pre každého. Na kúpu bytu, domu alebo pozemku nie je potrebné pôsobiť na finančnom trhu ani byť súčasťou nejakej investičnej skupiny. S pomocou realitnej kancelárie, ktorá sa postará o výber a následnú kúpu vhodnej nehnuteľnosti s vysokým potenciálom zhodnotenia je možné zainvestovať bez väčšej námahy a množstva vynaloženého času.

Zdroj foto: www.pixabay.com 

REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.