Ktoré zahraničné lokality sú pre Slovákov najatraktívnejšie na kúpu nehnuteľnosti? - REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

Dopyt po zahraničných nehnuteľnostiach pokračuje v rastúcom trende. Podobne ako v predošlom roku, aj v tom súčasnom ho zvyšuje narastajúci záujem o nehnuteľnosti v prímorských oblastiach. Lokalít, ktoré sú pre Slovákov vhodným miestom na takúto investíciu, je viacero. Tie najatraktívnejšie z nich sú aj tento rok v hľadáčiku mnohých kupujúcich.

Costa del Sol (Španielsko, provincia Málaga)

Útulné piesočnaté pláže, vynikajúce športové a kultúrne podmienky či občianska vybavenosť na vysokej úrovni. To sú len niektoré z pozitív rýchlo sa rozvíjajúcej juhošpanielskej lokality, ktorá si zachováva svoju stredomorskú tvár napriek prílevu ľudí zo zahraničia. Medzi tými sú aj Slováci, ktorí si tu zaobstarávajú dovolenkové domy aj kvôli potenciálu zhodnotenia. Ceny nehnuteľností v Costa del Sol totiž dlhodobo rastú.

Tenerife (Kanárske ostrovy, Španielsko)

Populárny ostrov v Atlantickom oceáne je malým kúskom raja, ktorý láka štýlovými vilami za primerané ceny. Kupujúci majú na výber niekoľko atraktívnych lokalít s rozmanitou ponukou pobrežných domov v cene od 400 000 €. Najvyhľadávanejšie sú lokality Marazul, El Duque či Palm Mar. Približne za polovicu z ceny víl sa dajú kúpiť viacizbové apartmány situované v nových rezidenčných komplexoch.

Costa Blanca (Španielsko, provincia Alicante)

Medzi najatraktívnejšie španielske lokality na kúpu nehnuteľnosti zaraďujú mnohí Slováci aj stredomorskú pobrežnú oblasť Costa Blanca. Tá neláka iba plážami a nádherným prostredím. Kupujúcich priťahuje aj pestrá ponuka apartmánov a rekreačných domov, ktoré sú situované v štvrtiach priamo na pobreží.

Ligúrska riviéra (Taliansko, oblasť Ligúria)

Pobrežie pri Ligúrskom mori ponúka vďaka polohe v tesnej blízkosti Francúzska zmes kultúr. Každá z lokalít na Ligúrskej riviére je pulzujúcim miestom, kde sa miešajú typické talianske chute s lahodnými francúzskymi vôňami. Najvyhľadávanejšími lokalitami sú známe letoviská San RemoBordighera, kde sa apartmány situované neďaleko mora predávajú od 200 000 €.

Sardínia (Taliansko)

Európsky Karibik, ako je nazývaná Sardínia, priťahuje najmä kupujúcich, ktorí ocenia tichšie lokality. Najkrajšie pláže obklopené pobrežnými domami s ďalekými výhľadmi sa nachádzajú na pobreží Costa Smeralda. Obľúbená oblasť stredomorského ostrova je skvelou destináciou nielen na letné, ale aj zimné dovolenky bez snehu a mrazu.

Makarská riviéra (Chorvátsko)

Chorvátsko je pre mnoho Slovákov druhým domovom. Dobrá dopravná a cenová dostupnosť zaraďuje vybrané miesta medzi najžiadanejšie zo zahraničných lokalít na kúpu nehnuteľnosti. Chýbať medzi nimi nesmie ani Makarská riviéra s množstvom starších víl predávaných od 150 000 až 200 000 €. Najobľúbenejšími lokalitami sú malé pobrežné obce ako Baška Voda, Tučepi alebo Podgora.

Slnečné pobrežie (Bulharsko)

Stále viac obľúbenou krajinou na kúpu nehnuteľnosti je od vstupu do EÚ aj Bulharsko. Štát s rozmanitou prírodou a množstvom pamiatok ponúka viacero zaujímavých destinácií, kde sú nehnuteľnosti nielen lacné, ale z hľadiska obrovského potenciálu zhodnotenia v budúcnosti aj výnosné. Z prímorských lokalít púta pozornosť najmä Slnečné pobrežie. V ponuke voľných nehnuteľností sa nachádza mnoho 3 alebo 4-izbových apartmánov predávaných od 40 000 €.

Vybrané pobrežné lokality nie sú jediné, ktoré zvyšujú dopyt po nehnuteľnostiach v zahraničí. Dlhodobému záujmu zo strany Slovákov sa tešia aj rodinné domy v pohraničných dedinkách. Vyhľadávané sú najmä rakúske obce Kittsee a Hainburg an der Donau či maďarská Rajka. Jednotlivé pohraničné obce vzbudzujú záujem najmä kvôli bývaniu v tichších lokalitách, kde sú ceny nehnuteľností porovnateľne nižšie ako v Bratislave.

Zdroj foto: www.pixabay.com

 

REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.