Čo je predaj nehnuteľnosti na kľúč a pre koho je vhodný? - REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

Pre mnohých ľudí môže byť predaj nehnuteľnosti obrovským bremenom. Na zvládnutie celého realitného obchodu totiž potrebujú pomerne viac času a energie. Našťastie, tohto bremena sa môžu zbaviť vďaka možnosti predaja bytu alebo domu na kľúč.

Možnosť predať nehnuteľnosť na kľúč nie je žiadnou novinkou. Na realitnom trhu sa s ňou stretávame už roky, pričom každý rok ju využijú stovky až tisícky majiteľov bytov, domov či iných realít. Predávajúcim totiž  ponúka efektívne riešenie, ako vybaviť predaj čo najľahšie, najrýchlejšie a najvýhodnejšie.

Čo je predaj nehnuteľnosti na kľúč?

Cieľom tohto spôsobu predaja je zabezpečiť celú realitnú transakciu tak, aby sa predávajúci nemusel o nič starať. V niektorých prípadoch sa môže vyžadovať jeho asistencia, no nejde o nič náročné, čo by ho ukrátilo o čas alebo nútilo niečo vybavovať. V rámci využitia služby tak môže prenechať celý proces na zodpovednú osobu, ktorá si vezme na starosť kompletný priebeh predaja od tvorby ponuky až po uzavretie transakcie a následné vybavenie všetkých administratívnych náležitostí po predaji.

Službu poskytuje realitná kancelária

Expertmi v oblasti predaja nehnuteľností na kľúč sú, samozrejme, realitní makléri. Nakoľko je tento druh predaja súčasťou ponuky služieb realitnej kancelárie, predávajúci ho po dohode s realitným maklérom môže využiť ako ktorúkoľvek inú službu. Keďže ide o predaj na kľúč, do rozsahu služby spadá kompletný predaj so všetkým, čo takýto realitný obchod vyžaduje. Predávajúci však má možnosť využiť službu aj v čiastočnom rozsahu, čo však vzhľadom na stratégiu predaja nie je celkom výhodné riešenie.  

Čo všetko zahŕňa predaj na kľúč?

Príprava nehnuteľnosti – Správne pripravená nehnuteľnosť púta viac pozornosti. Aj preto sa realitný maklér snaží pripraviť jej priestory tak, aby vynikli na fotkách a vo videách v ponuke.

Vytvorenie ponuky – Realitná ponuka, to nie sú len zábery a údaje o nehnuteľnosti. Realitná kancelária sa postará o kompletnú marketingovú stratégiu, ktorá urýchli celý predaj.

Obhliadky so záujemcami – Majiteľ nie je pri obhliadke potrebný, ak ho zastúpi maklér. Ten navyše pozná spôsoby, ako počas nej prezentovať nehnuteľnosť v čo najlepšom svetle.

Príprava zmlúv a podkladov – Realitný maklér si dá záležať, aby boli zmluvy vyhotovené správne. Zároveň pripraví všetky podklady, ktoré sú potrebné k ich podpisu.

Dohľad nad priebehom predaja – Pri predaji na kľúč sa nemusíte starať ani o bezpečie pri prevode kúpnej ceny. Súčasťou služby je aj bezpečná úschova peňazí a ich vyplatenie.

Odovzdanie nehnuteľnosti – Po vyplatení kúpnej čiastky môže prísť k odovzdaniu bytu či domu. Maklér dohliadne na to, aby bola nehnuteľnosť prebratá v dohodnutý termín. Takisto sa postará o vybavenie posledných administratívnych náležitostí.

Pre koho je predaj na kľúč vhodný?

Možnosť využiť predaj nehnuteľnosti na kľúč môže každý majiteľ, ktorý chce byt alebo dom predať bez starostí. Vo väčšine prípadov však túto formu predaja využívajú hlavne 2 skupiny klientov, pre ktorých to má význam z praktického aj ekonomického hľadiska.

Zaneprázdnení majitelia bez voľného času – Predaj na kľúč najviac ocenia majitelia, ktorí sú pracovne vyťažení a po príchode z práce majú ďalšie povinnosti, pre ktoré nemajú priestor na tvorbu ponuky a obhliadky predávaného objektu.  

Majitelia nehnuteľnosti mimo svojho bydliska – Samostatnou kapitolou sú nehnuteľnosti predávané mimo bydliska majiteľov. V takom prípade je predaj na kľúč obrovským prínosom, nakoľko majiteľ nemusí dochádzať do nehnuteľnosti, pretože o všetko sa postará realitka.

Predaj na kľúč vám pomôže aj v prípade, že máte dostatok času a predávaná nehnuteľnosť sa nachádza v mieste alebo v blízkosti vášho bydliska. Využitím tejto služby máte šancu, že byt alebo dom predáte za reálnu trhovú cenu. Navyše, vyhnete sa chybám pri príprave zmlúv či pri vybavovaní právnych úkonov po uzatvorení predaja.

 

Zdroj foto: www.pikist.com

REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.