Ako si správne vybrať rekreačnú nehnuteľnosť v Španielsku? - REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

Najčistejšie pláže, najviac slnečných dní a najširšia ponuka rekreačných nehnuteľností. To sú len niektoré z dôvodov, pre ktoré je Španielsko top destináciou v EÚ. Nie náhodou sa južanská krajina teší rastúcemu dopytu po nehnuteľnostiach, ku ktorému prispievajú aj Slováci.

Výhodné ceny, skvelá lokalita a vysoký potenciál finančného zhodnotenia motivuje ku kúpe rekreačnej nehnuteľnosti v Španielsku stále viac Slovákov. Ešte pred kúpou ich však čaká kľúčový krok, ktorým je výber správneho apartmánu alebo rezidencie. K tomu potrebujú isté znalosti miestneho trhu a prehľad o najlepších španielskych lokalitách, ktorý im túto odvážnu investíciu uľahčí.

Lokalitu vyberajte podľa účelu kupovanej nehnuteľnosti

Ak je kúpa nehnuteľnosti iba spôsobom zhodnotenia majetku a neplánujete v nej tráviť čas, potom v rámci svojich finančných možností zainvestujte do nehnuteľnosti v niektorej z top lokalít. K takým patria najväčšie mestá Madrid či Barcelona a lukratívne štvrte priamo v ich centre. Potenciál vysokého zhodnotenia majú aj vily a apartmány na ostrovoch Tenerife, Malorka či Ibiza. V prípade kúpy za účelom dovolenkového sídla zohľadnite aj destináciu, kde chcete nehnuteľnosť aktívne využívať.

 

4 osvedčené tipy pre výber dobrej lokality v Španielsku:

- pri výbere lokality sledujte vývoj rastu cien v posledných rokoch

- pozrite si viaceré prognózy predpovedajúce nadchádzajúci vývoj

- zistite si informácie o občianskej vybavenosti a budúcej zástavbe

- preverte si dopravnú a bezpečnostnú situáciu vo vybranej lokalite

 

Typ nehnuteľnosti prispôsobte finančným možnostiam

Od výberu konkrétnej lokality je závislá aj cena nehnuteľnosti. Ak chcete veľkú priestrannú vilu na Malorke či Tenerife, kúpa vás vyjde okolo 400 000 až 500 000 €. Za túto sumu však dostanete vysoký štandard s bazénom, golfovým ihriskom alebo inými benefitmi. Podstatne lacnejšie sú apartmány, ktoré si môžete zaobstarať od 200 000 € v závislosti od ich veľkosti a dispozičného riešenia.

 

3 užitočné tipy pre výber typu vhodnej nehnuteľnosti:

- ceny víl v Španielsku zdražujú rýchlejšie, kupujúci na nich môžu zarobiť viac

- vily ponúkajú súkromie, vďaka čomu sú v čase pandémie ešte viac predávané

- aktuálne sa najlepšie predávajú 2 a 3-izbové rekreačné apartmány s parkovaním

 

Ušetrite tisícky eur kúpou nehnuteľnosti vo výstavbe

Priaznivý vývoj na španielskom realitnom trhu praje výstavbe nových nehnuteľností vrátane tých rekreačných. Do realitnej ponuky sa dostávajú mnohé vily aj apartmány v lokalitách po celom Španielsku. Nechýbajú medzi nimi projekty, ktoré sú ešte len vo výstavbe. Tie patria medzi najvyhľadávanejšie, pod čo sa podpisuje ich nižšia obstarávacia cena. Platí to o vilách aj apartmánoch, na ktorých kúpe sa dá v porovnaní s už zrealizovanými novostavbami ušetriť pár tisíc eur v závislosti od typu nehnuteľnosti, jej veľkosti a lokality, kde sa buduje.

 

3 tipy, ako ušetriť na kúpe nehnuteľnosti vo výstavbe:

- vyberte si nehnuteľnosť, ktorá je ešte len v počiatočnej fáze výstavby

- rezervujte si nehnuteľnosť so štandardom, ušetríte na jej zariaďovaní

- vyberte si lokalitu, kde je širšia ponuka, vďaka čomu sú tam nižšie ceny

Po výbere nehnuteľnosti vás čaká samotná kúpa. Táto časť patrí k tým náročnejším. Pravidlá kúpy platné podľa aktuálnej legislatívy sa totiž v Španielsku vo viacerých bodoch odlišujú od tých našich. S celým procesom vám však pomôže realitná kancelária, ktorá vám zabezpečí rýchlu, bezpečnú a transparentnú kúpu. Zároveň dohliadne na prevod kúpnej čiastky a tiež sa postará o všetky právne náležitosti, ktoré na vás ako kupujúceho po uzavretí obchodu čakajú.

Zdroj foto: www.spainhouses.net

REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.